Izbor knjiga

Proročanstva koja izazivaju najveću pažnju i divljenje religioznih Jevreja, hrišćana i drugih izučavalaca Biblije svakako su ona koja se odnose na Mesiju – Spasitelja. Da li su te proročke najave ispunile u Isusu? Pogledajte:

ISUS HRIST – Ispunjena proročanstva (pdf) < VIDEO >

Pavle Simović: Tri dana i tri noći u srcu zemlje (pdf)

Veliki broj proročanstava veže se za istorijske događaje. Jedan od najupečatljivjih primjera nalazimo u knjizi proroka Nauma koji je prorekao uništenje Ninive, prijestonice Asirije, i najavio da će se čak i ime tog grada zaboraviti. Njegovo se proročanstvo ispunilo tako doslovno, da su kritičari ukazivali na nepostojanje Ninive u svim drugim istorijskim izveštajima kao dokaz da Biblija sadrži mitove starih naroda — sve dok savremeni arheolozi nijesu pronašli ruševine toga drevnog grada.

Dr Branislav Mihajlović: NEPOGREŠIVA PROROČANSTVA (video)

Vrlo je važno da razumijemo da Bog uvijek daje proročanstva kao putokaze svojem narodu i kao dokaz da On drži pod kontrolom sve događaje i pokrete, koliko se god oni činili velikim, nepredvidivim i konfuznim. Osnovne smjernice su različite faze realizacija Plana spasenja, a smjene svjetskih carstava dolaze kao istorijska potvrda vremena.

Mnoga proročanstva su se, na žalost, ispunila upravo na Božjem narodu jer nijesu slušali svoje proroke i opomene koje su dobijali preko njih. Tako je stradao i bio rasijan Izrael, prvo sjeverno carstvo, a zatim i Juda.

Ako bismo birali najljepšu proročku knjigu, vjerujemo da bi se većina složila da je to knjiga proroka Isaije. Svaka od njih je lijepa i važna na svoj način. Ipak, posebnu pažnju treba posvetiti knjizi proroka Danila i Otkrivenju Jovanovom, jer sadrže proročku panoramu sve do kraja vremena i konačne realizacije Plana spasenja. Iz tog razloga posvećena im je zasebna stranica na ovom sajtu.

Jedan veliki istorijski proročki blok odnosi se na vremenski period od 1260 dana (doslovnih godina) tokom kojeg Božji narod, oličen u Ženi koja nosi duhovno nasleđe izvorne religije još od Adama, mora da se sklanja u pustinju (vidi Otkrivenje 12:6). Taj period upravo predstavlja najpomračeniju i najviše falsifikovanu istoriju od postanja svijeta kroz lažiranje razvoja hrišćanstva. Knjiga Pobjedonosna istina koju je napisao dr Bendžamin Džordž Vilkinson predstavlja oživljavanje pokopane i skrivane istine o povlačenju Božjeg naroda na pusta i skrovita mjesta i strašnom progonstvu kojem su bili izloženi od združene sile misterijske otpale religije i svjetovne vlasti, oličene u Rimokatoličkoj crkvi.

Print Friendly, PDF & Email

Arhiva članaka