Izbor knjiga

Poslednji veliki zamah reformacije biblijske vjere koji se desio polovinom 19. vijeka, usmjerio je pažnju brojnih istraživača na proročke knjige Danila i Otkrivenja. Kao što je samo Pismo najavilo, „mnogi su pretraživali, i znanje se umnožilo“ (Danilo 12:4). Knjige proroka Danila i Otkrivenje su sestrinske knjige koje se mogu samo ispravno razumjeti samo zajedno, a koje razumijevanje je opet u skladu sa kompletnom Božjom objavom i Planom spasenja.

Knjiga proroka Danila na fascinantan način daje panoramu smjene velikih svjetskih carstava, sve do kraja vremena i direktne intervencije Gospodnje koji će ih sam ukinuti i uspostaviti Božje vječno carstvo. Otkrivenje upotpunjava proročku sliku i pruža nam dodatni uvid u posljedak vremena.

U sklopu svojih opsežnih istraživanja, poznati predavač i naučnik Valter Fajt bavio se proročanstvima iz Danila i Otkrivenja:

Valter Fajt: ISTINA I NAŠE VRIJEME (pdf)

U seriji Iza kulisa, prof. dr Valter Fajt jedno predavanje je posvetio Danilovim proročanstvima:

Misterije vremena

U seriji predavanja Popravljanje razvalina, Fajt posebni akcenat stavlja na tumačenje i ispunjenje proroštva iz Danila 11. glava.

Knjige na donjim linkovima predstavljaju tumačenja Danila i Otkrivenja u izdanju Instituta za religijska istraživanja, u kojima se na sažet analitički način obrađuje kompletna tematika dva najznačnija biblijska proročka spisa ikad data čovjećanstvu.

Pavle Simović: Danilo i istorija svijeta u bilijskom proroštvu (pdf)

Pavle Simović: Otkrivenje života i apokalipsa smrti | Dodatak: Ilustracije (pdf)

 

Print Friendly

Arhiva članaka