Izbor knjiga

Sredinom 19. vijeka, u vrijeme jedne od najvećih prekretnica u istoriji čovečanstva, kada je i sam hrišćanski svijet krenuo putem hedonizma i počeo da osporava važnost i vječnost Božjeg zakona, te da sebični ljudski sentiment proglašava pojmom ljubavi, a užitak smislom života, i kada su sile zla lansirale posebne ideologije osmišljene da diskvalifikuju ljude iz okrilja Božje spasonosne milosti, kao što su teorija evolucije, sekularni humanizam i druge, Bog je ponovo podigao svjetlost reformacije kroz djelovanje Adventnog pokreta, čija posebna misija se sastojala u objavi trostruke anđeoske vijesti (Otkrivenje 14:6-12).

U to vrijeme, nadahnuta Božjim Duhom, Elen Guld Vajt (1827-1915) je napisala više od 40 djela velike duhovne, teološke, proročke, medicinske i edukativne vrijednosti.

Napomena: Crkva Adventista sedmog dana nastala je iz Adventnog pokreta ali se udaljila od svojih korjena prilagođavajući se svijetu koji sebe naziva hrišćanskim. Institut za religijska istraživanja ne podržava niti je ikada podržavao crkvu Adventista sedmog dana već je smatra kao dio svjetskog kontrolisanog sistema crkava koji Biblija označava kao savremeni, duhovni Vavilon (za više informacija pogledati ovdje).

Sve knjige Elen Vajt na donjim linkovima su u pdf formatu.

Da li su Adventni pokret osnovali masoni? (pdf)
Da li Elen Vajt ispunjava kriterije Božjeg glasnika i šta je nadahnuće Svetim Duhom?
(video)

Alfa i Omega otpad

Print Friendly, PDF & Email

Arhiva članaka