Izbor knjiga

U raznim i vrlo brojnim pravcima misticizma čovjeku se nudi znanje koje drugi „obični smrtnici“ ne posjeduju, koji „ne shvataju kakve moći mogu da imaju“ i „ne znaju šta je prava suština života.“ Ovo je jedna od glavnih platformi na kojoj misticizam gradi.

Istočnjačke religije prepakovale su svoje „proizvode“ i preplavile zapadno tržište. Razne sekte našle su svoje brojne sledbenike, a gurui postigli neslućene „uspjehe“ i pri tome dobro zaradili na račun svoga stada. Joga i meditacija postale su veoma popularne i upražnjavaju se u mnogim tzv. fitnes klubovima i drugdje. Jedan od mamaca koji se vješto podmeće uz ove okultne radnje je propagiranje makrobiotičke ishrane, po obrascu da laž najbolje uspijeva ako se smiješa sa dovoljnom količinom istine ili poluistine.

JOGA – PUT SJEDINJENJA SA DEMONSKIM SILAMA (pdf)

TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA – TM (pdf)

KNJIGE PAOLA KOELJA, MEDITACIJA I DEMONI – ISKUSTVO (pdf)

ISKUSTVO SA SOLARNOM JOGOM (pdf)

SKRIVENI SVIJET – Intervju sa mladićem koji je preko istočnjačke mistike pao u duboki satanizam (video)

Zdravo razmišljanje ili reklasacija nije isto što i gore pomenute tehnike. U biblijskoj religiji nema mjesta za mantranje i pražnjenje mozga, već razum treba da dominira svakom našom nakanom (vidi 5. Mojsijeva 4:5, 6; 1. Carevima 3:11; 1. Dnevnika 22:12; Priče Solomunove 2:6, 3:13, 19:8; Danilo 1:17; 2. Petrova 1:5, 3:1; Kološanima 1:9, itd).

No i pored jasnih upozorenja Riječi Božje, istočnjačke tehnike prizivanja demona integrisale su se u tzv. hrišćanstvo, uglavnom preko pokreta Novo doba (New Age).

Chakras

Print Friendly

Arhiva članaka