Izbor knjiga

U raznim i vrlo brojnim pravcima misticizma čovjeku se nudi znanje koje drugi „obični smrtnici“ ne posjeduju, koji „ne shvataju kakve moći mogu da imaju“ i „ne znaju šta je prava suština života.“ Ovo je jedna od glavnih platformi na kojoj misticizam gradi.

Istočnjačke religije prepakovale su svoje „proizvode“ i preplavile zapadno tržište. Razne sekte našle su svoje brojne sledbenike, a gurui postigli neslućene „uspjehe“ i pri tome dobro zaradili na račun svoga stada. Joga i meditacija postale su veoma popularne i upražnjavaju se u mnogim tzv. fitnes klubovima i drugdje. Jedan od mamaca koji se vješto podmeće uz ove okultne radnje je propagiranje zdravih stilova života i makrobiotičke ishrane, po obrascu da obmana najbolje uspijeva ako se smiješa sa dovoljnom količinom istine ili poluistine.

JOGA – PUT SJEDINJENJA SA DEMONSKIM SILAMA (pdf)

TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA – TM (pdf)

KNJIGE PAOLA KOELJA, MEDITACIJA I DEMONI – ISKUSTVO (pdf)

ISKUSTVO SA SOLARNOM JOGOM (pdf)

SKRIVENI SVIJET – Intervju sa mladićem koji je preko istočnjačke mistike pao u duboki satanizam (video)

Zdravo razmišljanje ili reklasacija nije isto što i gore pomenute tehnike. U biblijskoj religiji nema mjesta za mantranje i pražnjenje mozga, već razum treba da dominira svakom našom nakanom (vidi 5. Mojsijeva 4:5, 6; 1. Carevima 3:11; 1. Dnevnika 22:12; Priče Solomunove 2:6, 3:13, 19:8; Danilo 1:17; 2. Petrova 1:5, 3:1; Kološanima 1:9, itd).

No i pored jasnih upozorenja Riječi Božje, istočnjačke tehnike prizivanja demona integrisale su se u tzv. hrišćanstvo, uglavnom preko pokreta Novo doba (New Age).

Chakras

Print Friendly, PDF & Email

Arhiva članaka