Izbor knjiga

Ivor Myers je bivši reper i član poznate hip-hop grupe Boogiemasters, koja je ranih ‘90-ih sklopila unosni ugovor za osam albuma s EMI Records, snimajući u studiju Rush, koji je proslavio solo repere poput LL Cool J-a i grupe poput Run D.M.C.-a. I Boogiemonstersi su bili na tom putu, primajući pohvale od najpoznatijih muzičkih časopisa poput Vibe-a i Rolling Stone-a, i nastupajući rame uz rame s grupama kao što su A Tribe Called Quest, The Fugees ili The Roots.

Međutim, Ivor i njegovi prijatelji, susreli su se s otkrivenjem koje im je promijenilo život i učinilo da im dotadašnji životni stil na visokoj nozi, pun novaca, limuzina, žurki i djevojaka postane potpuno bezvrijedan i otkrije svu svoju ispraznost koja nikada nije uspijevala zadovoljiti njihove najdublje potrebe. Otkrili su da se odvija velika i stvarna borba za njihov život, i da postoji Neko kome je stalo neizmjerno više do njih od svih lažnih prijatelja kojima su bili okruženi. To otkrivenje ih je toliko osvojilo da su dobili želju i hrabrost napustiti svoju hip-hop karijeru.

Ivor Myers sada želi podijeliti ta ista otkrivenja sa drugima koji osjećaju tu istu prazninu u sebi ili su primjetili da se i za njihov život odvija tajanstvena borba. Postoji bolje, učinkovitije i stvarnije rješenje od droge.

U predavanju „Ratovanje zvukom“ održanom 2009. u zdravstvenom i obrazovnom centru Weimar u Kaliforniji, Ivor iznosi svoje vlastito iskustvo i zapanjujuća otkrića iz svijeta muzike, pokazujući kakav moćan uticaj (pozitivan ili negativan) može imati na našu ličnost i fizičko, mentalno i duhovno zdravlje. Predavanje je popraćeno audiovizuelnim isječcima reprezentativnih primjera.


Za dalje proučavanje
:

Print Friendly, PDF & Email
Arhiva članaka