Astrologija je pseudonauka koja položaje, odnose i kretanja planeta i drugih nebeskih tijela u odnosu na sazvježđa, posmatrano za zemlje, dovodi u vezu sa osnovnim osobinama pojedinaca i njihovom interakcijom sa društvom, nacijama, događajima u svijetu itd. Sve što je određeno prostorom i vremenom, a ima smisla tumačiti ga, može biti astrološki analizirano. Osoba koja izučava astrologiju i prenosi njena tumačenja zainteresovanima naziva se astrolog. Jedan od najbitnijih termina koji se vezuju za astrologiju je horoskop koji se koristi pri svakoj astrološkoj analizi.

Astrologija je za mnoge ljude neka vrsta zabave od koje očekuju da im pruži odgovore šta ih čeka u budućnosti. Međutim, da li je astrologija bezazlena i kako su ljudi uopšte došli na ideju da se bave jednim ovakvim zanimanjem? Šta je istina? Da li astrologija ima naučno i logičko utemeljenje?

Kako to da astrolozi uspijevaju da pogode više nego što bi po zakonu vjerovatnoće slučajno pogodili? Odgovore na ovo i druga pitanja možete pronaći u tekstu na donjem linku:

ASTROLOGIJA (pdf)
ISPOVIJEST BIVŠEG ASTROLOGA (pdf)

Za opširnije proučavanje:

Miloš Bogdanović: ASTROLOGIJA I ATROPOLOGIJA (pdf)

Print Friendly, PDF & Email