Izbor knjiga

Vanzemaljac je termin koji se koristi za označavanje živih bića čije porijeklo nije planeta Zemlja, već neki drugi dio univerzuma.

Najprije treba istaći da Biblija podržava ideju o postojanju drugih bića i svjetova koje je Bog stvorio, ali je suštinski važno razumjeti da zbog pobune i grijeha na Zemlji mi nemamo i ne možemo imati kontakt sa vanzemaljcima, osim sa Božjim anđelima koji su aktivno uključeni u realizaciju Plana spasenja ili palim anđelima koji se mogu predstavljati kao vanzemaljci u svrhu obmane.

Naučna istraživanja o mogućnosti postojanja vanzemaljskih oblika života usko su povezana sa vjerovanjem u evoluciju, što vanzemaljska bića takođe stavlja u ravan mogućih prenosilaca života na Zemlju (teorija panspermije).

Na zemlji još od antičke prošlosti postoje brojne misterije koje se takođe vežu za aktivnosti vanzemaljaca. Među njima ubrajaju se i pojave tzv. neidentifikovanih letećih objekata (NLO) ili neobjašnjivih fenomena na nebu.

Ljudska iskustva sa vanzemaljcima ogledaju se u dva aspekta: 1) navodni direktni kontakti, otmice, medicinski eksperimenti i razna čudna iskustva, uključujući seksualna, sa misterioznim bićima; 2) pojave tzv. neidentifikovanih letećih objekata (NLO) ili neobjašnjivih fenomena na nebu.

Međutim, kad uzmemo u obzir sav raspoloživi materijal o „vanzemaljcima“ i njihovim aktivnostima, zapazićemo da su oni vrlo misteriozni i da se zapravo nikad jasno ne identifikuju ljudima. Zašto? Da li zato što su „Zemljani“ na znatno nižem intelektualnom i moralnom nivou od njih ili nemaju dobre namjere i žele iskoristiti našu planetu? Tako afera „vanzemaljci“ ostaje vječito neriješena misterija.

Postavlja se pitanje: šta ima tamo gore i ko to gore živi? Jesmo li mi usamljeni u svemiru, kakvi stvorovi žive (ako žive) na drugim svjetovima, i koliko su tehnološki uznapredovali?

Da li je ljudski rod zapravo samo „kosmičko sjeme“ naprednih svemirskih cilizacija?

Zašto se toliko govori i špekuliše o pojavama i tragovima vanzemaljaca na našoj planeti? Ko su u stvari vanzemaljci i šta o njima treba da znamo? Odakle oni dolaze i šta zapravo žele od nas?

Zašto neke televizijske stanice kao, na primjer, History Channel, pisci tzv. naučne fantastike ili holivudska filmska industrija toliko promovišu i podupiru ideju o vanzemaljskim civilizacijama i njihovom miješanju u poslove čovječanstva? Kakvu ideološku poruku oni šalju?

Šta je istina o vanzemaljcima, i, ako postoje, ko su zapravo oni? Šta Bog u Bibliji kaže o vanzemaljcima?

Vanzemaljci i NLO su karakteristični motivi i teme naučno-fantastičnog žanra u kojem je najčešće zastupljena sledeća tematika: budućnost ljudskog roda; prvi kontakt sa vanzemaljcima; kataklizme na Zemlji ili u vasioni; invazija vanzemaljaca; alternativna istorija svijeta (npr. postojanje visoko tehnološki razvijenog antičkog svijeta, nestale civilizacija Atlantida, Mu); putovanje kroz vrijeme i paralelni svetovi; roboti i vještačka inteligencija; zadivljujući pronalasci; transhumanizam (evolucija i eugenika), itd. Ovim žanrom često dominiraju likovi koji popularizuju neku vrstu anti-teističkih mesija, obdarenih posebnim moćima. Takođe je vrlo primjetna evolucionistička propaganda. Naučna fantastika integriše svoju fabulu u svijet različit od autorove/čitaočeve stvarnosti, svijet u koji se ne ulazi radi pukog uživanja u fantastičnim svjetovima, već radi sagledavanja perspektiva koje se otvaraju pred ljudskim rodom na osnovu postojećih ili anticipiranih naučnih otkrića.

Vanzemaljci, Novo doba i okultni Novi svjetski poredak (pdf obimna skripta na 540 stranica materijala)

Jesu li nas posjetili vanzemaljci (pdf skraćena verzija)

Neidentifikovani leteći objekti – NLO (pdf)

nlo

Okultna veza NLO i vanzemaljaca (članak)

Miroljub Petrović: Vanzemaljci (mp3)

Agenda Vanzemaljci i NLO (video)

 

DREVNI VANZEMALJCI RAZOTKRIVENI (video serijal)

  1. Drevni tekstovi
  2. Drevni artefakti
  3. Megalitske lokacije
  4. Pumapunku, egipatske piramide
  5. Inke, Uskršnja ostrva
  6. Paskalova raketa, Nazka linije
  7. Tolima avioni, NLO u umjetnosti
Print Friendly, PDF & Email

Arhiva članaka