Izbor knjiga

Biblija je najčitanija i najprodavanija knjiga svih vremena. Na ovom sajtu nalaze se dokazi da je Biblija autentična Božja Riječ (pogledati stranice Biblija zašto i Biblija i nauka). Biblija je jedinstvena poruka koju je Bog uputio ljudima. Važnost poznavanja Boga ne može se prenaglasiti, a to je moguće samo kroz Bibliju, jer od poznavanja Boga zavisi ne samo kvalitet sadašnjeg života već i budući, vječni život.

Biblija ili, kako se još naziva, Sveto Pismo, do sada je prevedena na preko 1700 svjetskih jezika. Bibliju čini 66 knjiga koje su podijeljene na Stari zavjet (39 knjiga) i Novi zavjet (27 knjiga). Bibliju je pisalo najmanje 40 ljudi u razdoblju od 1600 godina (od oko 1500. prije nove ere do 96. godine nove ere), u više različitih zemalja na tri kontinenta (Azija, Afrika i Evropa) i na tri različita jezika: hebrejskom, aramejskom i grčkom.

Svi biblijski pisci tvrdili su da poruke koje prenose dolaze od Boga, kao Njegova nadahnuta riječ (vidi 2. Samuelova 23:2; 24:11, 12; 2. Carevima 20:4-6; 2. Dnevnika 24:20; 2. Timoteju 3:16; 2. Petrova 1:21; Jeremija 1:9; 26:1, 2;  Djela 1:16; 2. Mojsijeva 4:14-16; 4. Mojsijeva 22:35, 38; Jovan 12:49). Biblija nije odobreno ili autorizovano djelo, niti svojina bilo kojeg čovjeka ili organizacije na svijetu, nego zbirka knjiga koja iza sebe ima Božji autoritet.

U Bibliji je Bog otkrio sebe čovječanstvu, u njoj je zapisana istorija svijeta, od stvaranja koje je bilo prije oko 6000 godina, pa do završetka koje će se dogoditi u budućnosti, kao i ključni događaji tokom tog perioda. U Bibliji se nalaze odgovori na najvažnija životna pitanja, prije svega, kako je čovjek nastao, koji je smisao života, zašto čovjek umire, da li postoji rješenje za problem smrti, po kojim zakonima čovjek može i treba da funkcioniše, kakva je budućnost čovječanstva…

Glavni razlog zašto je Bog nadahnuo pisanje Biblije jeste da čovjeka upozna sa Isusom Hristom, Sinom Božjim. Centralna ličnost u Bibliji je Isus Hrist. Biblija nam detaljno opisuje Isusa Hrista, Njegovo porijeklo, identitet, misiju i Njegov značaj za svakog čovjeka koji će ikada živjeti. Ključna poruka od Boga u Bibliji jeste da je vjera u Isusa Hrista jedini smisao čovjekovog života (pogledati stranice Isus Hrist i Biblijske istine).

Iako Biblija ne dokazuje postojanje Boga već to uzima kao gotovu činjenicu, bavljenje ovom temom zahtijeva nešto drugačiji pristup jer se savremene generacije nalaze pod velikim pritiskom ateističke ideologije i indoktrinacije u svim životnim oblastima.

Svaki čovjek, u prvom koraku, na osnovu zdravog razuma, logike i nauke treba i može ustanoviti da postoji Stvoritelj ili Bog, dok u drugom koraku provjerava gdje Bog govori svojim stvorenjima. Nesumnjivo da će svaki iskreni tragalac za istinom doći do Biblije kao Božje riječi upućene čovjeku, iako spoznaje njenih istina mogu da budu odbojne u početku zbog toga što je čovjekovo poimanje života i uopšte realnosti u suprotnosti sa onim što nas Bog obavještava i što traži od čovjeka.

SVJETILJKA U TAMI – NEISPRIČANA ISTORIJA BIBLIJE (dokumentarni film)

TAJNE BIBLIJE (video)

Biblijski igrani i crtani filmovi >>>

Print Friendly, PDF & Email

Arhiva članaka