Izbor knjiga

Dobro i zlo, istina i laž, ljubav i prevarna osjećanja, pravda i nepravda, svjetlost i tama. Ovi pojmovi vjerovatno bi nam sasvim drugačije izgledali da nije došlo do velike borbe između dva koncepta, koju je započeo anđeo najvišeg reda zvani Lucifer (Svjetlonoša) protiv Stvoritelja. Prema izvještajima koje nalazimo u Svetom Pismu, velika borba počela je na Nebu kojim imenom Biblija naziva Božje prebivalište, i zatim se prinijela na našu planetu koja je postala neka vrsta karantina dok se ne riješi problem grijeha i zla.

PROBLEM ZLA ILI ZAŠTO NEVINI STRADAJU (pdf)

DA LI JE ZLO PERSONALNO? (članak)

ZAKON LJUDSKE PRIRODE (pdf)

Pavle Simović: TAJNA BEZAKONJA (pdf)

Božji moralni Zakon  je vječan i nepromjenljiv kao sam Bog jer je izraz Njegovog karaktera. Sotona, arhi pobunjenik, je naveo na prekršaj Zakona trećinu nebeskih anđela, a zatim i naše praroditelje. Od tada nadalje oni mu služe za njegove ciljeve u borbi protiv Boga. Osim izvorne biblijske religije nemoguće je pronaći bilo koji ideološki pravac da nije na direktan ili prikriven način usmjeren protiv Božjeg Zakona. Isti slučaj je sa svjetskim religijama, koje će na samom kraju vremena upravo ujediniti jedna zajednička stvar: mržnja protiv Boga i Njegovog naroda koji drži vjeru u poslušnosti.

Radi boljeg razumijevanja toka i razvoja velike borbe kroz istoriju, preporučujemo da pročitate sledeće knjige Elen Vajt iz serije nazvane upravo “Velika borba”: Stvaranje – Patrijarsi i proroci, Istorija proroka i careva, Čežnja vjekova, Velika borba između Hrista i Sotone i Djela apostolska.

Kosmički konflikt – Poreklo zla (video)

TAJANSTVENI IZBOR IZMEĐU DOBRA I ZLA

The Great Controversy

Suština obmane koncepta mješavine dobra i zla nalazi se u pretpostavci da su dobro i zlo vječni i međusobno se prožimaju. Istina je, međutim, da je zlo uljez i parazit koji će na kraju sukoba biti eliminisan iz univeruma za svu vječnost.

U donjoj video prezentaciji sažeto je prikazan nacrt borbe između Boga i Sotone od početka do kraja.

Print Friendly, PDF & Email

Arhiva članaka