Ukoliko želite da proučavate Bibliju tematski, na ovoj stranici možete se prijaviti za besplatni online kurs. Kroz 32 teme upoznaćete se sa najvažnijim istinama najznačajnije Knjige na zemlji. Jedan ovakav kurs posebno je korisan za one koji se tek upoznaju sa biblijskom religijom kako bi stekli osnove za dalje i dublje proučavanje. Treba takođe napomenuti da samostalno proučavanje ima i svoje nedostake u odnosu na proučavanje uživo sa jednom ili više osoba koje su kvalifikovane kao biblijski učitelji. Posebno naglašavamo da se kvalifikacija biblijskog učitelja ne stiče završavanjem teoloških škola i/ili fakulteta koji su institucije različitih crkava, već temeljnim poznavanjem i doslednošću biblijskoj nauci kao neprikosnovenom autoritetu za religijska pitanja. Biblijske lekcije nijesu isto što i crkvena škola.

Postoji opcija i da online/uživo pratite diskusije, predavanja i razgovore na discord serveru „Biblijski hrišćani EX-YU“ (link za pristup). Ukoliko ne želite da se uživo uključujete u konverzaciju, imate opciju da samo slušate ili da ostavljate pisane poruke. Teme i termini održavanja predavanja, diskusija ili razgovora se uvijek najavljuju na discord serveru.

Lekcije su namijenjene odraslima i nijesu adekvatne za mlađe od 15 godina, s tim što će stepen vašeg razumijevanja uveliko zavisiti od nekoliko faktora: (i) vašeg opšteg obrazovanja i načitanosti; (ii) intelektualnog i ljudskog poštenja odnosno otvorenosti za prihvatanjem istine onakve kakva jeste; (iii) težnje u srcu za ljubavlju, pravdom i istinom. U najveće prepreke mogu se ubrojati oholost, predrasude tj. unaprijed prihvaćena ideološka (vjerska) mišljenja, tradicije i dogme bez kritičkog preispitivanja, i iznad svega ignorantan odnos ili namjerno odbijanje sticanja znanja koje „ugrožava“ popularni sistem razmišljanja i djelovanja.

Neka vam Bog pomogne da donesete dobre odluke u svom životu.

Nakon što ispunite ovaj kontakt obrazac, kliknite na dugme Submit (Pošalji).

 

Kako želite da dobijate lekcije?(required)

Ukoliko imate pitanja, na koji način želite odgovore?

Lekcije će vam biti dostavljane u pdf formatu, što znači da na svom računaru ili smart telefonu morate imati instaliran Adobe Reader ili drugi  odgovarajući softver / aplikaciju za učitavanje ovih datoteka.

Gradacija odnosno ocjenjivanje stečenog znanja neće se vršiti iz razloga što ovo znanje nije prosto informativne prirode, već se tiče procesa izgradnje duhovnosti, karaktera, moralnosti, vjere i uopšte životne ideologije koja se ne stiče i razvija po šablonima koji se mogu svesti pod ljudske obrasce i kontrolu. Međutim, ukoliko ima bilo kakvih nejasnoća i nedoumica vezano za sadržaj određene lekcije, student može postaviti dodatna pitanja.

Na kraju proučavanja svih lekcija, IIR će studentu izdati sertifikat o uspješno završenom kursu (nije obavezno).

Politika privatnosti: Vaši lični podaci biće sačuvani isključivo u našoj bazi i zaštićeni.