Poslednji veliki zamah reformacije biblijske vjere koji se desio u prvoj polovini i sredinom 19. vijeka, usmjerio je pažnju brojnih istraživača na proročke knjige Danila i Otkrivenja. Kao što je samo Pismo najavilo, „mnogi su pretraživali, i znanje se umnožilo“ (Danilo 12:4). Knjige proroka Danila i Otkrivenje su sestrinske knjige koje se mogu samo ispravno razumjeti samo zajedno, a koje razumijevanje je opet u skladu sa kompletnom Božjom objavom i Planom spasenja.

Knjiga proroka Danila na fascinantan način daje panoramu smjene velikih svjetskih carstava, sve do kraja vremena i direktne intervencije Gospodnje koji će ih sam ukinuti i uspostaviti Božje vječno carstvo. Otkrivenje upotpunjava proročku sliku i pruža nam dodatni uvid u posljedak vremena.

Grafički prikaz HRONOLOGIJE POSLEDNJEG VREMENA (format A3) pdf

OTKRIVENJE VREMENSKA LINIJA (100 x 50 cm) pdf

U sklopu svojih opsežnih istraživanja, poznati predavač i naučnik Valter Fajt bavio se proročanstvima iz Danila i Otkrivenja:

Valter Fajt: Istina i naše vrijeme  pdf

U seriji Iza kulisa, prof. dr Valter Fajt jedno predavanje je posvetio Danilovim proročanstvima:

Misterije vremena

U seriji predavanja Popravljanje razvalina, Fajt posebni akcenat stavlja na tumačenje i ispunjenje proroštva iz Danila 11. glava.

Knjige na donjim linkovima predstavljaju tumačenja Danila i Otkrivenja u izdanju Instituta za religijska istraživanja, u kojima se na sažet analitički način obrađuje kompletna tematika dva najznačnija biblijska proročka spisa ikad data čovječanstvu.

Pavle Simović: Danilo i istorija svijeta u bilijskom proroštvu pdf

Pavle Simović: Otkrivenje života i apokalipsa smrti  pdf

Bendžamin Vilkinson: Pobjedonosna istina  pdf

Danilo i Otkrivenje daju najfascinantnija vremenska proročanstva koja sežu sve do vremena kraja i početka Božjeg istražnog suda na Nebu tj. čišćenja svetinje.

Vremenska proročanstva iz Danila i Otkrivenja (dužine linija na grafikonu su prilagođene i nisu srazmjerne uporednim rasponima vremena)

Daniel & Revelation visions and prophecies illustration (English) (jpg)

Danilo i Otkrivenje: Vizije i proročanstva (pdf verzija za štampu A3)

Jedan veliki istorijski proročki blok odnosi se na vremenski period od 1260 dana (doslovnih godina) tokom kojeg Božji narod, oličen u Ženi koja nosi duhovno nasleđe izvorne religije još od Adama, mora da se sklanja u pustinju (vidi Otkrivenje 12:6). Taj period upravo predstavlja najpomračeniju i najviše falsifikovanu istoriju od postanja svijeta kroz lažiranje razvoja hrišćanstva. Knjiga Pobjedonosna istina koju je napisao dr Bendžamin Džordž Vilkinson predstavlja oživljavanje pokopane i skrivane istine o povlačenju Božjeg naroda na pusta i skrovita mjesta i strašnom progonstvu kojem su bili izloženi od združene sile misterijske otpale religije i svjetovne vlasti, oličene u Rimokatoličkoj crkvi.

Kratka istorija hrišćanstva  pdf

Valdenžani

MAPA BIBLIJSKE ISTORIJE SVIJETA pdf