Ljude je oduvijek privlačio misticizam i okultizam. Razloge za to treba tražiti u čovjekovoj radoznalosti da pronikne u svijet onostranog, naivnosti i nepoznavanja stvarne prirode okultnog svijeta, kao i zbog sticanja moći ili različitih materijalnih i društvenih privilegija. Šta i ko zaista stoji iza svih oblika okultizma, najbolje nas mogu upoznati insajderi.

Rože Morno (Roger J. Morneau 1925-1998) je potekao iz konzervativne katoličke kanadske porodice francuskog porijekla, i zbog niza događaja u ranoj mladosti koji su uzdrmali njegovu vjeru u crkvu pošao je putem ateizma sve dok se 1945. godine nije našao u elitnom satanističkom društvu u Montrealu. Natprirodna iskustva kroz koja je prošao, izbavljenje silom Božjom, posvećen hrišćanski život, sila posredničke molitve i niz dramatičnih iskustava na slavu Božju, čine ga jednim od najznačajnih autora koje promovišemo na ovom sajtu.

Fascinantno iskustvo ovog čovjeka koje se dogodilo nakon 2. svjetskog rata u Montrealu, otkriva svu realnost svijeta o kojem je zapravo govorila Biblija, vjekovima ranije. Pogled iza zavjese, uvid u skriveni svijet natprirodnih sila, kakav je imao Morno, predstavlja ne samo otrežnjujuće svjedočanstvo koje raskrinkava i baca u prašinu opšteprihvaćenu društvenu paradigmu, zvaničnu nauku i popularna vjerovanja, već takođe potvrđuje tačnost i svečanu važnost Božje Riječi od slova do slova. Silom te Riječi i Duha Božjeg, Morno je izbavljen na čudesan način, da bi svojim životnim iskustvom mogao svjedočiti kako o svom izbavljenju od sila tame, tako i o divnoj Božji zaštiti, sili posredničke molitve i spasenju u Isusu Hristu.

Rože Morno je napisao ukupno 5 knjiga: “Moj put u svijet natprirodnih sila”, “Nevjerovatni odgovori na molitvu” , “Molitva zašto”, “Čuvajte se anđela” i “Kad su vam potrebni nevjerovatni odgovori na molitvu”. Institut za izučavanje religije je priredio kompilaciju svih ovih knjiga u jednu pod nazivom “Skriveni svijet natprirodnih sila”, uključujući i dodatak sa jednog simpozijuma gdje je Morno govorio na temu “Sotonino savjetovanje iz 1700-ih”, koju možete preuzeti na donjem linku:

Rože Morno: SKRIVENI SVIJET NATPRIRODNIH SILA (sabrana djela, pdf)

Mornoovi prijatelji, Siril i Sintija Gros, sa kojima je proučavao Bibliju daleke 1946. godine, i koji su ga mnogo godina kasnije nagovorili da objavi svoja iskustva, otkucali su na pisaćoj mašini cijeli rukopis njegove prve knjige, ali iz nepoznatih razloga, američki izdavač objavio je samo oko polovinu tog materijala. Činjenica da je knjiga završena Rožeovim pristupanjem adventističkoj crkvi i vjenčanjem ukazuje da su je skratili u cilju reklamiranja crkve. Godine 2015, Zaostavština Rože Mornoa, uz pomoć kuće „Lifestreams Media“ koja snima film o njegovom iskustvu, odlučila se da objavi kompletni rukopis u knjizi pod naslovom „Opčinjen tamom“ (Charmed by Darkness), koja je u stvari originalna puna verzija knjige „Moj put u svijet natrpirodnih sila“.

Rože Morno: OPČINJEN TAMOM (pdf)

Pred sam kraj svojeg ovozemaljskog života, Rože Morno je ostavio za sobom i video svjedočanstvo o onome što je doživio, gdje iznosi neke detalje koji se ne nalaze u knjigama:

Rože Morno: Putovanje u natprirodno (video)

Video intervju Rože Mornoa na Amazing Facts:

 


Dr Kurt E. Koh – ABECEDA OKULTIZMA (pdf)

Ilija Ampevski: Moj spas iz lavirinta nazvanog spiritizam (pdf)

Bojan: Moji telepatski razgovori s Azureom (video)

Skriveni svijet – Intervju Miroljuba Petrovića sa mladićem koji je ušao duboko u svijet okultizma (video)

Will Baron: Bio sam svećenik New Age-a (pdf)

Dr Manuel Vaskez – POPLAVA NEW AGEA (pdf)

Solarna joga (pdf)

Iskustva bliske smrti (IBS) (članak)

Ko je zmaj borilačkih vještina