Biblija otkriva da Bog kontroliše našu planetu u skladu sa Planom spasenja i privodi istoriju pobune kraju. Formiranje ispravnog biblijskog gledišta o ovom predmetu od suštinske je važnosti kako ne bismo postali nepromišljene žrtve raznih najava „smaka svijeta“, lažnih tumačenja proročanstava u kojima se zloupotrebljava Biblija za interese brojnih vjerskih pravaca ili, u još goroj varijanti, pristalice paganskog i okultnog proroštva (npr. Nostradamus, Baba Vanga, Tarabići i sl.). Pesimizam u pogledu budućnosti naše planete prisutan je i u svjetovnoj nauci, ako se imaju u vidu problemi porasta stanovništva, pomanjkanja resursa, opasnosti od globalnog zagrijavanja, slabljenje zemljinog magnetizma, pojačana kosmička zračenja i ozonske rupe, opasnosti samouništenja čovječanstva upotrebom nuklearnog i drugog oružja velike destruktivne moći, te napokon rastuća moralna dekadencija.

Biblija nam daje osnovnu vremensku liniju ključnih razdoblja i istorijskih odrednica koje nam pomažu da razumijemo u kojoj se fazi Plana spasenja nalazimo i šta nas čeka do kraja. Generalno gledano, vremenom kraja se smatra period nakon isteka papske supremacije krajem 18. vijeka, (vidi: Danilo 12:4) do okončanja Plana spasenja. Ključni događaji koji obilježavaju vrijeme kraja su istražna faza Božjeg suda (1844 godine) nakon čega slijedi Hristov drugi dolazak koji se, sudeći po ispunjenim proročanstvima i znacima vremena, može očekivati u bliskoj budućnosti. Zatim slijedi period poznat kao Milenijum (1.000 godina) koji će spaseni provesti na Nebu, čija glavna svrha je revizioni sud zlima, dok će Zemlja za to vrijeme stajati opustošena, te napokon Treći Hristov dolazak i izvršni sud nad zlima, palim anđelima i Sotonom. Zemlja će biti očišćenja ognjem od svakog traga grijeha i zla i obnovljena zajedno sa cijelim našim univerzumom. Spaseni – duhovni Izrael – tada primaju svoje konačno i vječno nasleđe.

Grafički prikaz HRONOLOGIJE POSLEDNJEG VREMENA sa kratkim opisom (pdf, format A3) napravljen  je na osnovu tumačenja Biblije.

 

VIDEO:

Serija predavanja prof. dr Valtera Fajta (Walter Veith) – Totalni napad (ukupno 36 predavanja)

Serija Vrijeme Nojevo:

 1. Potop – vrijeme Nojevo
 2. Čas suda – vrijeme Nojevo
 3. Dolina odluke – vrijeme Nojevo
 4. Vatreni kovčeg – vrijeme Nojevo

Serija predavanja Daga Bečelora: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

 1. Biblijska proročanstva o poslednjim događajima
 2. Znaci poslednjeg vremena
 3. Podjela u svijetu
 4. Vrijeme milosti se završava
 5. Car se vraća
 6. Milenijum
 7. Kraj grijehu
 8. Nova Zemlja

 

KNJIGE I ČLANCI: